Nyborgs historiske betydning i Norden

Tid: Kl. 10.00-12.00.
Sted: Ældre Sagen, Adelgade 6, Nyborg.

Formiddagscafé i Ældre Sagen. Historiker og guide fortæller om "Nyborgs historiske betydning i Norden.

Ungdomsdebat: Unge og demokrati i Norden

Tid: Kl. 12.00-16.00.
Sted: Nyborg Gymnasium.

Norden i Nyborg inviterer Nordisk Ministerråd og Nyborg Gymnasium til paneldebat for uddannelsens elever og alle andre interesserede. Målet er at inspirere unge til at tage del i det demokratiske samfund, de lever i i Norden. Paneldeltagere: Sofie Østergaard, Bertel Haarder, Mikael Carboni Kelk, Anna Falkenberg og NORDBUK.

Film: Unge Astrid  

Tid: Kl. 13.00.
Sted: Kino Vino.
Målgruppe: Voksne.

Se filmen Unge Astrid om forfatteren Astrid Lindgren og få også et indblik i hendes bøger, når Nyborg Bibliotek indleder filmforevisningen med en kort introduktion til hendes forfatterskab. 

Streetart

Tid: Kl. 14.00-19.00.
Sted: På plænen foran Nyborg Bibliotek.

De unge kunstnere i ungdomsskolens afdeling for kreativkunst viser et arbejdende værksted, hvor de skaber et streetart kunstværk til kommunen. Temaet for kunstværket er ”Det Nordiske” og ”Unge i Norden”. Kunstværket udføres af unge fra Nyborg Kommune sammen med Svendborgkunstneren Nigel Thomas.

Kongero

Tid: Kl. 18.30-19.30.
Sted: Bastionens store sal.

Kongero er en svensk folk'apella vokalkvartet bestående af de fire eminente og charmerende folkemusiksangere Lotta Andersson, Emma Björling, Anna Larsson og Anna Wikénius. En koncert med Kongero tager tilhøreren på en fantastisk rejse, en mægtig og vidtstrakt skandinavisk folkemusikoplevelse. Blå toner, banebrydende polyfoni, svingende, smukt og intimt – og ikke mindst humoren er også med på sidelinien.

Suzanne Brøgger og Einer Mar Gudmundsson om "Hvem er nordisk"? 

Tid: Kl. 19.30-21.00.
Sted: Bastionens store sal.
Målgruppe: Voksne.
Pris: 90 kr.

Kom med til en spændende debat om nordisk mangfoldighed og slægtskab gennem fokus på litteraturen, når de to store nordiske forfattere Suzanne Brøgger og Einar Mar Gudmundsson gæster Norden i Nyborg. Forfatterne vil bl.a. diskutere vores særlige nordiske forbundethed, hvad nordisk litteratur har til fælles og hvor vi adskiller os. Signe Ryge fra TV 2 Fyn er moderator.

Læs mere om arrangementet her

Køb billet her 

Koncert med Musica Ficta og Bo Holten

Tid: Kl. 20.00-21.00.
Sted: Nyborg Vor Frue Kirke.
Pris: 100 kr.

Den danske sang – født og genfødt: Sange af Weyse, Nielsen og Laub. Musica Ficta synger Weyse og Ingemanns morgen- og aftensange, og dirigenten Bo Holten fortæller om dem.

Læs mere om koncerten på nyborgkirke.dk

Køb billet her

Dansk, danskere

Tid: Kl. 20.00-22.00.
Sted: Bastionens lille sal.
Pris: 140 kr. (i døren 165 kr.). Under 25 år: 70 kr. (i døren 95 kr.).

Dansk, danskere…’ er en humoristisk og underholdende forestilling om danskhed og nationalitet som blander publikumsinteraktion, klovneri, storytelling og musik. Ideen med forestillingen er at genskabe den følelse af kaos og forvirring, som mange danskere føler, når debatten om danskhed udspilles i medier og på nettet, og lade publikum finde humoren og fællesskabet i det kaos.

Køb din billet her