Strikkecafé, vi strikker nordiske mønstre

Tid: Kl. 10.00-11.00.
Sted: Nyborg Bibliotek.
Målgruppe: Unge og voksne.

Tag strikketøjet med og få en hyggelig formiddag med strik og snak. Vi strikker efter nordiske mønstre guidet af Hanne Wolthers fra Nyborg Husflidsskole. 

Kokken Claus Holm inviterer til Nordisk Gastro i Øjenhøjde

Tid: Kl. 10.00-12.00.
Sted: Gastroteltet ved Borgmestergården.

Kom og bliv inspireret til hvordan du giver dit hverdagsmad et tvist af Norden. Smagen af havtorn, kvan og mange andre nordiske råvarer var nærmest glemt, indtil det ny nordiske køkken blev skabt, og konceptet blev hurtigt grebet af de danske gourmetrestauranter. Med Nordisk Gastro i Øjenhøjde tager Claus Holm det med ind i dit hverdagskøkken. Opskrifter udleveres på dagen.

Nordisk marked

Tid: Kl. 10.00-16.00.
Sted: Slotsgade.

Kom, duft, og se på Norden i markedsboderne i Slotsgade, hvor der også vil være rig mulighed for fylde kurven og købe lidt af Norden med hjem.

Kom og tegn nordiske flag og hjælp os med at lave en flagranke

Tid: Kl. 10.00-16.00.
Sted: Nyborg Bibliotek.
Målgruppe: Børn og deres voksne.

Hvor lang en flagranke kan vi lave, hvis vi hjælpes ad? Kan den nå rundt om Nyborg Bibliotek? Kig forbi, tegn dit eget flag og få det hængt op på vores flagranke.  

Nordiske Kampdage

Tid: Kl. 10.00-18.00.
Sted: Volden bagved Nyborg Slot.
Målgruppe: Både børn og voksne.

Besøg de mange ridderlejre på voldområdet omkring slottet. I lejrene finder du middelalderens soldater med rustninger, våben og andet udstyr.

Johanne anbefaler nordisk litteratur

Tid: Kl. 11.00-12.00.
Sted: Nyborg Bibliotek.
Målgruppe: Unge og voksne.

Kom og bliv inspireret til din næste læseoplevelse, når bibliotekar og litteraturhistoriker Johanne Søndergaard Poulsen anbefaler nordisk litteratur.

Bueskyttehærtræning

Tid: Kl. 11.00-12.00.
Sted: Den Grønne bagved Nyborg Slot.
Målgruppe: Både børn og voksne.

Bueskytterne træner deres færdigheder indenfor kunsten med bue og pil, inden de skal vise deres kunnen til det store slag.

Gratis slotsvandring

Tid: Kl. 11.00-12.00.
Sted: Vi mødes foran Formidlingspavillonen.

Streetart

Tid: Kl. 11.00-16.00.
Sted: På plænen foran Nyborg Bibliotek.

De unge kunstnere i ungdomsskolens afdeling for kreativkunst viser et arbejdende værksted, hvor de skaber et streetart kunstværk til kommunen. Temaet for kunstværket er ”Det Nordiske” og ”Unge i Norden”. Kunstværket udføres af unge fra Nyborg Kommune sammen med Svendborgkunstneren Nigel Thomas.

MeatBall Madness

Tid: Kl. 12.00-14.00.
Sted: Gastroteltet ved Borgmestergården.

Kötbullar, kjøtthakker, kødboller… kær ret har mange nordiske navne. Kom og lav dine helt egne nordiske kødboller af forskellig slags fars og smag dem til med nordiske krydderier.

Gratis byvandring

Tid: Kl. 12.30-13.30.
Sted: Vi mødes foran Formidlingspavillonen.

ØL - Smag på nordiske traditioner

Tid: Kl. 13.00-14.00.
Sted: Borgmestergården.

I Norden har vi brygget øl lige siden vikingetiden. Det smagte formodentligt ikke, som øl gør i dag, men brygning, urter og traditioner forbinder os stadig. Christian Scheffel fra Danske Øl Entusiaster tager os med på en delikat rejse gennem Nordens øl, hvor det bliver muligt at smage på 6 forskellige nordiske øl og samtidig få fortællinger om bryghusene og de nordiske smagsnuancer.

Storslag med riddere, soldater og kanoner

Tid: 13.00-14.00.
Sted: Den Grønne bagved Nyborg Slot.
Målgruppe: Både børn og voksne.

Se med når riddere og soldater gør klar til kamp, opildnes af deres hærfører og tørner sammen i et virvar af sværdhug, pileskud og kanoner der går af, mens borgen forsvares. 

Koncert: Peter Vuust med nordiske gæster

Tid: Kl. 13.00-14.50.
Sted: Bastionens store sal.

Peter Vuust er en unik kombination af en jazzmusiker og en verdensklasse videnskabsmand. Som forsker er han Danmarks førende ekspert inden for musik og hjerne - et forskningsfelt, han har opbygget som en leder for gruppen Music in the Brain. Som komponist og bassist har han samarbejdet med en række kunstnere, fra danske popstjerner til nogle af verdens største internationale jazzartister.

Kom og rid på en islandsk hest

Tid: Kl. 13.00-15.00.
Sted: På plænen ved Nyborg Bibliotek.
Målgruppe: Alle.

Kom og få en hyggelig træktur på en islandsk hest.

MAD – Smag på den fælles nordiske tradition

Tid: Kl. 14.00-16.00.
Sted: Gastroteltet ved Borgmestergården.

Et overflødighedshorn af mad med nordiske rødder. Nogle madtraditioner har nationale fortolkninger; andre er de nordiske lande fælles om. I Gastroteltet er det muligt at samle sin egen tallerken af nordiske smagsoplevelser – og få en lille fortælling med på vejen.

DRIK –  Smag på den fælles nordiske tradition

Tid: Kl. 14.00-16.00.
Sted: Gastroteltet ved Borgmestergården.

Hvad: Smag på de flydende nordiske traditioner – både m/u alkohol. Nogle drikke har nationale fortolkninger; andre er de nordiske lande fælles om. I Gastroteltet er det muligt at få bægret fyldt med nordiske smagsoplevelser – og få en lille fortælling med på vejen.

Poetry Slam

Tid: Kl. 14.30-15.30.
Sted: Nyborg Bibliotek.
Målgruppe: Alle.

Poetry Slam er poesiens kampsport. Det er digte, historier, gode grin, finurlige indfald og tankevækkende underholdning. Kom og oplev Fynsmester i Poetry Slam Emil Nygaard og hans makker Kim Linnet, når de smider om sig med ord.

Gratis byvandring

Tid: Kl. 14.30-15.30.
Sted: Vi mødes foran Formidlingspavillonen.

TID - et fotoprojekt

Tid: Kl. 15.00 - åbning af fotoudstilling og foredrag.
Sted: Nyborg Vor Frue Kirke.

Med fotograf Tina Eghoff og fængselspræst Kamille Nygaard.

Om en fotoworkshop, en udstilling og bogen TID i samarbejde mellem otte indsatte fra det norske fængsel Berg uden for Oslo, det norske fotomuseum Preus samt fotografen og fængselspræsten. De otte indsatte, der meldte sig til at deltage, blev udstyret med kameraer og blev sat til gennem en kameralinse at reflektere over deres tid. I første omgang meget konkret. Men det blev hurtigt til mere fabulerende billeder, og siden kom der ord på, om hvad tiden rummer, hvad den gemmer på, og hvor øjeblikket kan føre os hen.

Tidl. fængselsinspektør Jens Tolstrup åbner fotoudstillingen i Nyborg Vor Frue Kirkes nordre tværskib. Alle er velkomne. Udstillingen kan ses indtil 20. oktober 2019.

Der er foredrag om fotoprojektet i Korsbrødregården efter udstillingsåbningen.

Surströmming - er du madmodig?

Tid: Kl. 15.00-15.30.
Sted: Kongegade.

Test din egen madmodighed eller måske du vil udfordrer en ven? Smag den traditionelle svenske ret surstrømning. Den er lavet af sild, der konserveres via fermentering. I 3-4 måneder gæres magre sild i en saltlage. Surstrømning er kendt for sin meget stærke lugt – de fleste betragter lugten som direkte stinkende. Kendere siger dog, at selve fisken er velsmagende.

Oplev myten om Wilhelm Tell

Tid: Kl. 15.00-16.00.
Sted: Foregår på buebanen bag volden.
Målgruppe: Både børn og voksne.

Oplev myten om Wilhelm Tell, når historien fortælles, og der skydes til måls efter et æble placeret på et hoved. Du kan også se en demonstration af forskellen på en middelalderlangbue og en armbrøst, når Nyborg Slots Armbrøstlaug og Nyborg Slots Buelaug demonstrerer forskellen mellem de to middelalderskyts.

Gratis slotsvandring

Tid: Kl. 15.00-16.00.
Sted: Vi mødes foran Formidlingspavillonen.

Teater: "Den olycklige danske prinsen"

Tid: Kl. 18.00-19.00.
Sted: Tinghuset, Stendamsgade 9, Nyborg.

Svensk teater om Christian 2.: "Den olycklige danske prinsen". Den uheldige danske prins er et naturskønt portræt af Kristian II, i svensk historisk forfatter kendt som Kristian Tyrann. Showet er en intim oplevelse, hvor skuespillet er i centrum. Teater Kontur har hentet inspiration fra det Elizabethanske teater og det 19. århundredes historiemaleri - et levende, farverigt og følelsesladet tableau, hvor publikum kommer tæt på historien.

Den Middelalderlige Handlebane

Tid: Kl. 16.00-17.00.
Sted: Den Grønne bagved Nyborg Slot.
Målgruppe: Både børn og voksne.

Se med når markedsaktørerne på tid skal igennem en middelalderinspireret handlebane, hvor der skydes til mål med bue og pil, efter stillestående og bevægelige mål.

Koncert med Nordisk Musicalnetværk 

Tid: Kl. 16.00-17.00.
Sted: Bastionen.

Som en del af Norden i Nyborg får MusicalTalentSkolen Nyborg besøg af Dans- och Musikalgymnasiet i Lund. Denne udveksling er første del af et kommende nordisk netværk for musicaltalenter. De skal sammen have workshops og masterclasses, besøge musicalakademiet og Fredericia Teater, men også lave en fælles forestilling. Udvekslingen er støttet af Nordplus.

Koncert med Oscar Danielson

Tid: Kl. 17.00-19.00.
Sted: Bastionens lille sal.
Pris: 50 kr.

Oscar Danielson er et etableret navn på den nordiske musikscene. Med både et forfatterskab og en række albumudgivelser bag sig, er han en svensk musiker med tyngde. Danielson har en loyal fanskare i Norden og et betydeligt værk bag sig. Gennem årene har han opbygget sig en trofast fanskare i såvel Danmark og Norge som i hjemlandet Sverige.

Køb billet her

Bueskyttekonkurrence

Tid: Kl. 17.30-18.30.
Sted: Foregår på buebanen bag volden.
Målgruppe: Både børn og voksne.

Se med når de bueskytterne dyster om hvem der er den bedste bueskytte i Norden.

Kor og fællessang med nordisk indhold

Tid: Kl. 18.00-21.30
Sted: KinoVino, Vægtergade.

Foreningen Norden har 100-års jubilæum i 2019. For at fejre jubilæet samler Aarhus festuge og Foreningen Norden folk i hele Norden til sang med en stor koncert, der transmitteres direkte fra fra Aarhus til hele Norden kl. 21.30. Og Norden i Nyborg er naturligvis med til festen.


Koncert med Eivør

Tid: Kl. 20.00-21.10.
Sted: Bastionens store sal.
Pris: 150 kr.

- Der er musik i enhver situation, du får dig ind i - sådan siger Eivør-vocalist, instrumentalist og sangskriver med en stemme af sjælden skønhed og magt. Eivørs musikalske palette er blevet udvidet siden hendes folkestart, da hendes albums og forestillinger har varieret med jazz, country folkemusik, big band stylings, klassiske indflydelser og trip hop tonet rock. Senere har hun konsolideret disse eksperimentelle input til sin egen stil af folktronica med dybtgående lyriske observationer af livet, som det udfolder sig. 

Køb billet her